BUTO INTERJERAS

 VILNIAUS

SENAMIESTYJE

Vilniečių pora tikėjosi lakoniško, natūralaus ir funkcionalaus interjero. Tačiau pradėjus projektavimo darbus paaiškėjo, jog jų naujiesiems namams prireiks ne tik naujos apdailos ar baldų, bet ir rekonstrukcijos.

Per du aukštus išsidėsčiusi didžiulė palėpė buvo nepatogiai suplanuota – virtuvė buvo tamsi ir labai nedidelė, o antrajame aukšte tilpo tik vienas nedidelis kambarys. Aukščiausia mansardos vieta siekė daugiau nei 5 metrų aukštį, tad norėjosi tinkamai išnaudoti visas patalpų erdves. Prisėdus prie planinės buto struktūros paaiškėjo, jog antresolę galima padidinti ir vietoj planuotos darbo kambario erdvės ten perkelti tėvų miegamąjį ir suprojektuoti dar vieną vonios kambarį. Praplėtus antresolę bendras patalpų grindų plotas padidėjo 30 kv. metrų.

Pirmajame aukšte, buvusioje tėvų kambario vietoje, buvo įrengtas vaikų kambarys, jame taip pat suprojektuota papildoma antresolė. Vaikų kambarys padalintas į dvi funkcines zonas: pirmajame aukšte įrengta žaidimų zona ir drabužinė, o antrajame – miegamojo zona. Į šią erdvę tėvai iš savo miegamojo gali patekti pro drabužinėje įrengtą praėjimą. „Virtuvės erdvė pirminiame plane buvo tamsi, norėjosi ją atverti ir įsileisti šviesos, kuri sklistų pro didžiulį svetainės langą. Dalis sienos, skiriančios virtuvę nuo svetainės, buvo sujungta su kaminu. Sieną buvo galima išgriauti, o kaminui, likusiam viduryje kambario, teko sukurti naują funkciją. Aplink jį buvo suprojektuotas daugiafunkcis baldas: virtuvės sala su kaitlente bei gartraukiu, baras, o iš kitos pusės – niša televizoriui, lentynos, čia buvo paslėptas ir kondicionieriaus blokas.

Namuose įrengti du vonios kambariai, naujasis atsidūrė tiesiais virš pirmajame aukšte esančiojo, dalis juos skiriančios perdangos buvo išmontuota. Patalpoms atskirti suprojektuota matinio stiklo pertvarą, tad šviesa, sklindanti pro stoglangį, gali pasiekti ir pirmame aukšte esančią vonios erdvę.